Psalmensymfonie op Urk

Urk

In de Ichthuskerk op Urk wordt donderdag 28 juni een Psalmensymfonie uitgevoerd. Deze symfonie is speciaal geschreven voor het Hoornbeeck koor en is samengesteld uit bekende, klassiek bewerkte psalmen, uitgevoerd door een symfonieorkest, orgel en koor. Dit koor bestaat uit studenten van het Hoornbeeck College Kampen.

Het (project)symfonieorkest is samengesteld uit 57 musici, bestaande uit gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en voor het merendeel beroepsmusici, die allen welwillend hun medewerking verlenen. Tijdens dit concert is er ook ruimte gemaakt enkele samenzang-coupletten van bekende psalmen. De muzikale leiding is in handen van Pier de Jong, als muziekdocent verbonden aan het Hoornbeeck College Kampen.

Bewerkingen van verschillende bekende Psalmen gespeeld, door orkest en orgel, aangevuld met 4-stemmige zang van het uit 160 zangers bestaande koor van de Hoornbeeck studenten, aangevuld met o.a. docenten van dit College. Uitgevoerd worden onder anderen de Psalmen 6, 130, 68, 92, 118, 134 en een ware Toccata van Psalm 150 door orgel en orkest.

Het orgel wordt bespeeld door Bert Roest. Er zal gecollecteerd worden voor de Stichting Friedensstimme. De kerk is open om 18.30 uur en de Psalmensymfonie begint om 19.30 uur.