Prokkelen bij NOVO

WINSUM

Ook dit jaar vond bij NOVO Uithuizen en Winsum weer een hele leuke en succesvolle prokkelmiddag plaats.

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep.

In het Centrum voor Dagbesteding Industrieweg in Uithuizen en in het Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum kregen cliënten en mensen die zich hiervoor hadden aangemeld een schiderworkshop. Onder professionele begeleiding van Marleen Bakker in Winsum en Monique van Genuchten in Uithuizen werden elkaars portretten geschilderd. Er werd goed naar elkaar gekeken en er ontstonden hele leuke gesprekken. De middag werd afgesloten met een hapje en drankje.

“De schilderworkshop was geweldig. Heel leuk om elkaar te leren kennen tijdens het schilderen. Er zijn hele mooie portretten gemaakt. Het was een hele fijne middag”, aldus een deelnemer. Een cliënt van NOVO vult aan: “Ik heb iemand geschilderd met hele mooie ogen en wangen. Het was een leuke middag en ik wist niet dat ik kon schilderen.”