David van Laar en Anna Buijze in kerk Noordwolde

NOORDWOLDE

In de Hervormde Kerk van Noordwolde heeft zaterdag 21 april om 20.00 uur een concert plaats van zanger David van Laar (altus) en organiste Anna Buijze.

Het concert komt naast een gedeelde muzikale interesse ook voort uit een vriendschap die terug reikt tot de conservatoriumtijd waar beiden destijds orgel studeerden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Anna Buijze heeft zich na haar studie voornamelijk toegelegd op het continuospel en speelt veelvuldig en met bevlogenheid mee in verschillende orkesten en ensembles. Zij is als organiste ook verbonden aan de kerk van Noordwolde. David van Laar heeft zich na zijn orgelstudie ook ontwikkeld als een veelzijdige altus met diverse optredens met het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, de Barokopera Amsterdam en het Luthers Bach Ensemble.

Ze spelen een divers programma met werken van onder meer H. Schutz, H. Purcell, J.S. Bach en A. Part. Daarnaast zullen er op het fraaie Huisz-Freytag-Lohman- orgel ook solo-orgelwerken te horen zijn.