Topkorfbal in Sportcentrum Kalverdijkje

Leeuwarden

De beste korfballers van Europa bezoeken woensdag 17 oktober Sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden. Zij spelen daar de kwartfinales van het Europees kampioenschap. Het Nederlands team speelt om 20.00 uur. De tegenstander van TeamNL wordt bepaald door de stand na de poulewedstrijden.

De wedstrijden in Leeuwarden zijn onderdeel van het Europees kampioenschap korfbal dat van 13 tot en met 21 oktober in Friesland wordt georganiseerd. De poulewedstrijden worden gespeeld in Drachten en Gorredijk en de slotronde met de halve finales en de finale vindt plaats in sportstad Heerenveen.

In totaal worden er woensdag 17 oktober vier wedstrijden gespeeld in Sportcentrum Kalverdijkje. De eerste wedstrijd staat gepland om 14.45 uur, wedstrijd twee om 16.30 uur, wedstrijd drie (waarschijnlijk met België) om 18.15 uur. Nederland begint om 20.00 uur. Tickets zijn online te koop via www.thisiskorfball.com

In Leeuwarden komen de beste acht Europese landen in actie. Dat zijn Nederland, Engeland, Catalonië, Polen, België, Duitsland, Tsjechië en Portugal. Bij Nederland spelen onder anderen Erwin Zwart en Marjolein Kroon van LDODK uit Gorredijk.

De organisatie van het EK Korfbal is in handen van het KNKV. In speelstad Leeuwarden ondersteunen de Leeuwarder verenigingen LKV Pallas ’08, KV Leeuwarden en WezWarber en Fluch de organisatie.


Auteur

Redactie