Robert Wielinga voorzitter netwerkorganisatie Friese Zaken

LEEUWARDEN

De Commerciële Club Friesland (DCCF) is na 26 overgegaan tot verandering. Daarom is DCCF (inclusief de ‘jongerenafdeling’ JCCF) getransformeerd tot netwerkorganisatie Friese Zaken.

Robert Wielinga (foto) is tijdens de algemene ledenvergadering gekozen om deze ‘commerciële club 2.0’ als voorzitter te gaan besturen. Citaat Robert: ,,Met deze transformatie hebben we een toekomstbestendige, vernieuwende netwerkorganisatie gerealiseerd, die meerwaarde biedt aan leden. Ik ben heel trots dat ik hiervan de voorzitter mag zijn.” Korte biografie Robert Wielinga ,,Gedurende 18 jaar was ik binnen de Friese Pers in Leeuwarden uitgever van boeken en tijdschriften, en de latere jaren ook verantwoordelijk voor de oplage-exploitatie van het dagblad Leeuwarder Courant. In 1997 heb ik onder de vleugels van een groot kabelbedrijf een mediaproductiebedrijf opgezet. Via een 'management buy out' heb ik die onderneming in 2005 samen met een collega overgenomen en succesvol kunnen laten groeien tot een multimediaal communicatiebureau met vestigingen in Amsterdam, Groningen en op Schiphol. Met ingang van 2013 heb ik mijn verantwoordelijkheden als CEO stap voor stap afgebouwd. Sinds die tijd ben ik partner van het Centrum voor Bedrijfsopvolging en begeleid ik samen met vijftien collega’s in heel Nederland ondernemers die hun onderneming willen verkopen, of een bedrijf willen aankopen." Friese Zaken biedt een veelzijdig en vernieuwend programma aan activiteiten. U kunt daarover op  www.friesezaken.frl. het een en ander terugvinden. Elke maand is er een netwerkbijeenkomst met bijvoorbeeld een inspirerende spreker of interessant bedrijfsbezoek, een lunchbijeenkomst én een bijeenkomst van kennisgroepen. Friese Zaken wil hiermee verbinding realiseren tussen haar leden, bijdragen aan hun ontwikkeling en aan die van de economie in Noord-Nederland.

Auteur

Redactie