Route en starttijden Ultra Survival Run 2016

KOOTSTERTILLE

De USR (Ultra Survival Run) is een survivalrace tussen survival-clubteams, die gedurende 8, 9 en 10 juli liefst 10 etappes afleggen door de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Elke etappe van ca. 2,5 uur staat op zichzelf en bestaat uit obstakels die gebruikelijk zijn in de survivalruns zoals wij die kennen in Nederland en België en die onder auspiciën van de Survivalrun Bond Nederland worden georganiseerd. Elk deelnemend team bestaat uit 7 personen, waarbij per etappe steeds 4 personen actief zijn. Alle deelnemers zijn lid van de SBN (Survivalrun Bond Nederland). De tijd van de 4de doorkomende deelnemer van een team wordt bij elke finish geklokt. Het team is dus zo sterk als de zwakste schakel en elk etappe moet minimaal 1 vrouwelijk teamlid meedoen. Elk deelnemend teamlid krijgt bovendien bij elke start een rode armband. Wanneer een deelnemer er niet slaagt om een hindernis te overwinnen of buiten de maximale tijd eindigt, krijgt hij/zij 2 uur straftijd aan de broek. De obstakels/hindernissen zijn opgebouwd uit netten, touwen en balken met of zonder gebruik van de natuurlijke omgeving. De teams verplaatsen zich van Leeuwarden naar Beltrum hardlopend, fietsend of varend. Na elke etappe is er een uur rust. Voor de herkenbaarheid is elke ploeg naast de genummerde shirts gestoken in een andere kleur shirts, 35 kleuren totaal. Dit zal een fraai kleurenlint in het veld opleveren. Definitieve route met starttijden Vrijdag 8 juli 11.00 uur start (burgemeester Ferd Crone verricht deze, red.) in de Prinsentuin te Leeuwarden naar Kootstertille (survival-trainingsterrein) 15.00 uur start in Kootstertille naar Marum (crossbaan Trimunt) 19.00 uur start in Marum (crossbaan Trimunt) via Bakkeveen naar Norg (survival sportpark) Korte overnachting in Vollenhove. Zaterdag 9 juli 08.00 uur start in Vollenhove (haven) naar de Zwarte Dennen in Punthorst 12.00 uur start in Punthorst (Zwarte Dennen) naar Dalfsen (Kontrast) 16.00 uur start in Zwolle (wijkboerderij Travers) naar Nijverdal (ASV Atletics) 21.00 uur start in Nijverdal (ASV Atletics) naar Bathmen (manege ’t Ruiterkamp) Korte overnachting in Bathmen Zondag 10 juli 06.00 uur start vanaf manege Bathmen naar Gelselaar (Erve Brooks) 10.00 uur start/finish op sportcomplex SC Neede voor parcours om Neede 15.00 uur start op Hambroek-Borculo naar Beltrum (finish-terrein Grolseweg) 17.30 uur eindfinish op het evenementen-terrein aan Grolseweg (t.o. nr. 11) te Beltrum 19.00 uur prijsuitreiking Aan deze Ultra Survival Run doen survival-teams uit het hele land mee alsook een ploeg uit België.  Kijk voor meer informatie op www.survivalrunbond.nl.

Auteur

Redactie