Straalvliegtuig gecrasht | Luchtmachtdagen gaan door - Update -

LEEUWARDEN

Een straaljager van Team Suisse is zojuist, donderdagmiddag rond 16.15 uur, neergestort in een sloot nabij Bitgum.

De piloot van de Zwitserse F-5 zou zich - na een vermoedelijke botsing in de lucht - middels de schietstoel in veiligheid hebben gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Een andere beschadigde F-5 is veilig geland. Op de grond zouden geen gewonden zijn gevallen. De plaats van de crash is door politie en leger afgezet. - UPDATE - De Luchtmachtdagen gaan vrijdag en zaterdag door. Burgemeester Ferd Crone meldt: ,,Vliegen is nooit boven publiek, de piloten zijn professionals en daarom is het verantwoord dat alles doorgaat." Onderstaand beelden afkomstig van de Leeuwarder Courant. https://www.youtube.com/watch?v=n59WPP0Pa_g

Auteur

Redactie