Wijkhuijs klokt mooie tijden op Mare Nostrum

Franeker

Josien Wijkhuijs uit Franeker heeft op de eerste dag van de Mare Nostrum in Barcelona de 50 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag gezwommen. Wijkhuijs komt uit voor zv Orca’s talententeam.

Op beide afstanden deed ze prima mee, maar ze haalde net geen finaleplaatsen. Op de tweede dag startte ze op haar favoriete afstand: de 50 meter vlinderslag. Op deze afstand plaatste de huidige nummer 18 van de Europese ranglijst senioren zich voor de B – finale in een serietijd van 27,2. Deze serietijd is de vierde tijd ooit door Josien gezwommen. In de finale zwom Josien een mooie 26,85 en dat is voor de tweede maal in haar carrière onder de 27. De Mare Nostrum is serie wedstrijden waarin de internationale top en subtop tegen elkaar zwemt om zich voor te bereiden op de wereldkampioenschappen in Boedapest deze zomer. Voor JosienWijkhuijs een prima toernooi om als eerstejaars senior ervaring op te doen. De volgende wedstrijd van de Mare Nostrum is in Canet-en-Roussillonte Frankrijk op 17 en 18 juni.

Auteur

Redactie