Cliënten Talant maken rondrit door Friesland in vuilniswagens Omrin

Drachten

 Talant en Omrin bezorgen ruim honderd cliënten van Talant zaterdag weer een prachtige dag met de toertocht Met z’n Allen.

Voor de zesde keer organiseert Omrin samen met Talant deze tocht van vuilniswagens van diverse gemeenten uit Friesland, Groningen en Omrin. Ook rijden er rolstoelbussen, een brandweerauto, een politiebusje, motoragenten en een ambulance mee. Zo’n honderd chauffeurs krijgen deze dag een bijzondere bijrijder in hun vuilniswagen, die glunderend vanuit de hoge cabines alles goed kunnen bekijken. De toertocht start rond 10.00 uur vanaf de Hidalgoweg in Leeuwarden. ,,De toertocht is elk jaar weer een rijke ervaring voor zowel onze cliënten, de chauffeurs en de hulpdiensten", vertelt Bothilde Buma, directeur van Talant. ,,Iedereen geniet volop en onze cliënten kijken er altijd erg naar uit. We vinden het daarom ook erg fijn dat er zoveel mensen op hun vrije dag met onze cliënten op pad gaan. We zijn daar dankbaar voor en we wensen iedereen een onvergetelijke dag!” ,,We zijn er trots op dat wij op deze manier kunnen bijdragen aan een mooie dag voor de cliënten”, zegt John Vernooij, directeur van Omrin. Route De bijzondere colonne begint in Leeuwarden en gaat via de kleine dorpjes van Littenseradiel en Leeuwarden naar Buitenplaats It Wiid in Earnewoude. Hier krijgen alle deelnemers een lunch aangeboden. De toertocht gaat daarna via Tytsjerksteradiel, Smallingerland en Achtkarspelen weer terug naar Leeuwarden, om op het hoofdkantoor van Omrin te eindigen met een feestje. Deelnemers In de toertocht rijden auto’s mee van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel en Dongeradeel, De Fryske Marren, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Kollumerland, Leeuwarderadeel, Opsterland, Súdwest-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf, alsmede de Milieudienst Groningen, Regon Milieuservice, Brandweer Drachten en Omrin.

Auteur

Redactie