Video | Fries-internationaal team zet Friesland op de kaart

Leeuwarden

Een video van een Turkse student over de afvalscheiding in Friesland. Een Leeuwarder-Italiaanse co-productie 'Hoe zeg ik het in het Fries'. Een artikel van een Spaanse studente over de fietspaden in onze provincie. Allemaal werk van YourPost, een online persbureau voor burgerjournalistiek.

De internationale redactie is al geruime tijd bezig met het schrijven van artikelen en het maken van video's en foto's voor de eigen website, social media en ook voor de Huis aan Huis. Met als doel: het op de kaart zetten van Leeuwarden en Friesland in het kader van LF2018. Meerdere talen Ruim honderd Nederlandse en buitenlandse studenten van NHL Stenden hebben inmiddels aan YourPost bijgedragen. Meer dan 250 artikelen en video’s zijn er al verschenen: niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Het aantal talen zal nog worden uitgebreid. Van Beerenburger tot kaatsen Nog een paar voorbeelden: en verhaal over het Boomsma Beerenburger museum, van de hand van een Zweedse student en vanuit het Engels vertaald door een ‘collega’ in het Italiaans. Tien tips met-een-knipoog om Leeuwarden te overleven door een Tsjechische studente. Een artikel over het fierljeppen van een student uit Litouwen. Een Zweed beschrijft het kaatsen en een Nigeriaan beoordeelt de Friese droge worst. En natuurlijk ook artikelen over projecten als ‘Leen een Fries’ ‘DNALWD2018’, ‘De Elfwegentocht’,  ‘11 Fountains’ en ‘Lân fan Taal’. Veel meer moois zal er nog volgen. Voor meer info kijk op www.yourpost.frl. [embed]https://youtu.be/opcAYrjVskU[/embed]

Auteur

Redactie