Asieldier van de week bij De Wissel | Ferdi

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Ferdi, een zwervertje die helaas door niemand wordt gemist.

Ferdi is een kat met een kleine gebruiksaanwijzing. Hij vindt een aai over zijn kopje goed alleen mag dit niet te lang duren. Als hij je vertrouwt kunnen de aai-sessies steeds langer duren en geniet hij duidelijk van de aandacht. Duurt het hem te lang of heeft hij gewoon geen zin dan laat hij dit merken door een tik tegen je handen te geven (de ene keer met en de andere keer zonder nagels) of door te happen. Voor Ferdi zoeken we een plekje waar niet teveel van hem wordt verwacht en mensen het niet erg vinden dat hij soms zijn momenten heeft.

Toch denken we dat Ferdi een lieve kat is in een thuissituatie. Het asielleven is niet zo aan hem besteed. In eerste instantie is Ferdi een beetje verlegen. Wanneer je hem te snel benaderd wil hij nog weleens wegkruipen of die tik geven. Met veel geduld en aandacht kan het best zijn dat hij graag geknuffeld en gekroeld worden. Oppakken is uit den boze, want daar wordt hij erg knorrig van. Sowieso laat deze kater niet met zich sollen en doet hij niets waar hij geen zin in heeft. Wordt hij toch ergens toe gedwongen, dan kan je een corrigerende tik verwachten. Verder is Ferdi een rustige kater die graag binnen een comfortabel en warm plekje uitzoekt.

Mocht u interesse hebben in Murphy of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.