SC Cambuur overtuigend langs Jong PSV

LEEUWARDEN - SC Cambuur is er vrijdagavond eindelijk in geslaagd om op eigen veld een overwinning te boeken. De Leeuwarders waren tegen Jong PSV met 3-1 duidelijk te sterk en pakten derhalve de eerste thuisoverwinning sinds 2 november van het vorige jaar.

Op eerder genoemde datum werd Jong Ajax met 2-1 verslagen. Daarna verspeelden de manschappen van eindverantwoordelijke René Hake voor eigen aanhang punten tegen achtereenvolgens FC Volendam (1-1), FC Eindhoven (1-3), FC Twente (0-1), Sparta (3-3), Go Ahead Eagles (1-1), N.E.C. (1-1), FC Dordrecht (1-3) en TOP Oss (0-0).

Wedstrijdverloop

SC Cambuur startte veelbelovend. Sam Hendriks was al in de derde minuut kansrijk en met amper zes minuten op de klok hadden de Leeuwarders reeds drie corners (tegen nul voor de tegenstander) op hun naam staan. In de twaalfde minuut lieten ook de bezoekers zien dat ze er waren; Jong PSV legde een pracht van een aanval op de mat, maar het ontbrak aan ijskoud afronden. Halverwege de eerste helft leek Kevin Jansen met een kopbal van dichtbij de score te openen; Mike van de Meulenhof, de goalie van de Eindhovenaren, lag echter precies op de goede plek. Een halve minuut daaropvolgend viel de openingstreffer alsnog; Kevin van Kippersluis (na een verre pass van Robbert Schilder) liet Van de Meulenhof kansloos: 1-0. Voorts controleerden de geel-blauwen het duel en viel er derhalve weinig te duchten van de rood-witten. Vijf minuten voor de pauze bracht van Kippersluis uit een counter de meegelopen Hendriks in stelling, die op zijn beurt de marge overtuigend verdubbelde: 2-0. 

De wedstrijd werd zonder wijzigingen hervat.

In de 55ste minuut probeerde Robin Maulun met een geplaatst balletje de sluitpost van Jong PSV te verrassen; Van de Meulenhof reageerde attent. Een kwartier voor tijd gooide Hendriks - na geklungel achterin bij de Eindhovenaren - het duel in het slot: 3-0. Met vijf minuten te gaan bracht Maulun de pas ingevallen Nigel Robertha in een riante scoringspositie, maar de aanvaller verzuimde de 4-0 aan te tekenen. Meteen daarna plofte de bal er aan de andere kant wél in. Lennerd Daneels nam de 3-1 voor zijn rekening en daar zou het bij blijven. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Boerlage ('87 Jones), Jansen, Maulun, Van Kippersluis ('81 Robertha), Hendriks, Bangura ('68 Ciganiks)

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Van Kippersluis ('24), 2-0 Hendriks ('41), 3-0 Hendriks ('75), 3-1 Daneels ('86)

Scheidsrechter Gerrets gaf geel aan Steenvoorden (SC Cambuur).

Aantal toeschouwers: 6342