René Hake verlaat SC Cambuur na dit seizoen

LEEUWARDEN - De wegen van SC Cambuur en René Hake scheiden aan het einde van dit seizoen. Het aflopende contract van de hoofdtrainer wordt in goed gezamenlijk overleg niet verlengd. De club gaat zich de komende periode beraden over de opvolging.

De 47-jarige Hake is sinds januari 2018 de hoofdtrainer van SC Cambuur. Onder zijn leiding knokte de ploeg zich vorig seizoen tot de Play-Offs, waar het in de eerste ronde werd uitgeschakeld door FC Dordrecht. In het huidige seizoen staat SC Cambuur na 28 wedstrijden op de dertiende plek.

Dit nieuws doet niets af aan de doelstelling om dit seizoen de Play-Offs te halen. Iedereen bij de club, met de hoofdtrainer voorop, blijft hier alles aan doen.

Ook Hulshoff en Ponk weg (reeds eerder gemeld)

Sipke Hulshoff (44) is volgend seizoen geen assistent-trainer meer bij SC Cambuur. Keeperstrainer René Ponk gaat per 1 april naar het buitenland.

Hulshoff heeft aangegeven met veel plezier bij de club te werken, maar de functie van assistent-trainer bij SC Cambuur niet langer te ambiëren. De geboren Leeuwarder is in verschillende functies ruim tien jaar actief geweest en maakte sinds 2015 onderdeel uit van de technische staf van het eerste elftal.

Ponk gaat de club per 1 april van dit kalenderjaar verlaten. De oud-keeper van onder meer FC Utrecht en Sparta Rotterdam is ingegaan op een aanbieding van een Chinese club en het verzoek om SC Cambuur vroegtijdig te verlaten is gehonoreerd. Hij was sinds maart 2016 keeperstrainer in Leeuwarden.