L.A.C. Frisia 1883 start naast zondagvoetbal met zaterdagafdeling

LEEUWARDEN - L.A.C. Frisia 1883, de oudste club van Friesland, zal per seizoen 2019-2020 een zaterdag eerste heren-elftal op gaan richten. Dit team zal, volgens de regels van de KNVB, starten in de vijfde klasse op zaterdag.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering  in december j.l. zijn de ideeën rondom de opstart van een zaterdagafdeling voorgelegd aan de leden. Hierop is door de aanwezige leden positief gereageerd. Vervolgens is er in opdracht van het bestuur een werkgroep samengesteld. Deze werkgroep heeft zich de afgelopen periode intensief bezig gehouden met het verder uitwerken van de ideeën en organisatie rondom de opstart van de zaterdagafdeling.

De werkgroep concludeert dat Frisia met de opstart van een zaterdag eerste heren- elftal niet alleen zal voldoen aan de maatschappelijke ontwikkeling, maar ook tegemoet zal komen aan de wens van vele (oud) Frisianen.

Wiebren Postma, bestuurslid technische zaken, geeft aan erg blij te zijn dat nu bekend kan worden gemaakt dat Frisia per seizoen 2019-2020 echt zal gaan starten met een zaterdag eerste heren-elftal: ,,We hebben heel goed gekeken naar vergelijkbare verenigingen, zoals Be Quick Groningen en HFC Haarlem. Daar zijn de clubs groot gebleven door een juiste mix van zondag en zaterdag voetbal aan te bieden. Als club maken we hiermee een bewuste keuze in de maatschappelijk discussie omtrent zaterdag en zondag voetbal. Wij willen spelers niet voor de keuze stellen, dat je bij Frisia alleen op zondag kunt voetballen. Door naast onze elftallen op zondag, ook een zaterdag eerste elftal te hebben, willen we meer binding creëren en zo spelers behouden voor onze club." Daarnaast geeft Postma aan dat dit een mooie kans is voor oud Frisianen, die deze keuze wel hebben moeten maken, om weer te voetballen op de Magere Weide.