Kort politienieuws Leeuwarden

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden kende van zaterdag op zondag een onrustige uitgaansnacht. De politie moest enkele keren in actie komen.

Wapenbezit

Zaterdagnacht rond twee uur werd de politie Leeuwarden gealameerd over een mogelijke bedreiging op de Willemskade. Ter plaatse werd een 22-jarige Leeuwarder onder controle gehouden door omstanders. De man werd daarop aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en kreeg tevens een proces verbaal voor het dragen van een mes.

Kort daarop, zo rond half drie, kreeg de politie een melding van een onwelwording in een café op de Stationsweg. Daar bleek een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden een duw te hebben gekregen en daarbij haar hoofd te hebben bezeerd. Het slachtoffer is ter plaatse gecontroleerd door medewerkers van de ambulance.

Brandstichting

Om kwart over drie in de nacht kreeg de politie een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid in Grou. Bij aankomst bleken twee personen juist een horecagelegenheid uitgezet te zijn, vanwege vervelend gedrag. Beide personen waren zwaar onder invloed van alcohol en wilden aangifte doen. Zij werden daarop verwezen naar het bureau om de volgende dag aangifte te doen.

Rond 03.50 uur werd de politie echter opnieuw verzocht om langs de horecagelegenheid te gaan. De eerder geweigerde bezoekers bleken de deurbel in brand te hebben gestoken. Beide verdachten, een 25-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslan en een 24-jarige inwoner van de gemeente Leeuwarden zijn aangehouden voor de brandstichting.