Gewijzigd parcours halve marathon LOOP Leeuwarden door Stiens

REGIO - Het parcours van de halve marathon van alweer de dertiende editie van LOOP Leeuwarden is gewijzigd. Door de herindeling van de Gemeente Leeuwarden wil de organiserende stichting 'Gezonde Stad Leeuwarden' nu ook Stiens en haar bewoners betrekken bij het hardloopevenement.

Op zondag 19 mei gaat het parcours van de ruim 21 kilometer vanaf het Wilhelminaplein in Leeuwarden via onder andere Jelsum, Stiens, Britsum en Cornjum. Met diverse hotspots van Leeuwarden, zoals de Achmea toren, het Fries Museum en het Paleis van Justitie op de achtergrond, is de finish weer op een verhoogd podium op het Wilhelminaplein. 

De organisatie wil met deze aanpassing haar halve marathon aantrekkelijker maken voor deelnemers. Ook verwacht de organisatie meer publieke belangstelling langs het gewijzigde parcours dan het oude parcours dat vooral door de groene weides van Cornjum en Jelsum slingerde. In Stiens en Britsum worden diverse verzorgingsposten ingericht. Voor de bemensing hiervan hoopt de stichting op de hulp en inzet van plaatselijke bewoners en/of sportverenigingen.

Dit jaar kunnen hardlopende deelnemers en teams zich weer online inschrijven voor één van de -inmiddels traditionele- afstanden van LOOP Leeuwarden: 1 km en 2,5 km Kidsrun, 10km en de halve marathon. Nieuw dit jaar is dat aan de 5 km zowel hardlopers, wheelers als 'hybride' deelnemers kunnen meedoen. De 'hybride' deelnemers bepalen zelf of ze hardlopend, wandelend of met een hulpmiddel of hulphond de 5 km afleggen. De kidsrun is al jaren gratis voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Tot en met 17 maart ontvangt de deelnemer €5,- korting op de individuele inschrijving en €15,- korting per team. Daarna kan men zich nog online inschrijven tot en met eerste paasdag op 21 april. Voor de last minute beslissers is er de mogelijkheid om op zaterdag 18 mei je nog in te schrijven. 

Kijk voor meer informatie op www.loopleeuwarden.frl