Goda verkozen tot lekkerste barmens van 2018

LEEUWARDEN - Goda Kujavskytė van Bar Bascule mag zich dankzij de lezers van de Leeuwarder Studentenkrant de Lekkerste Barmens van 2018 noemen. Van de tien kanshebbers wist Goda met haar looks de meeste stemmen in de wacht te slepen.

Zo’n drieduizend lezers lieten weten naar wie hun voorkeur uitging. De runner-up in de strijd om de felbegeerde titel is Anniek van Bebida’s. Zij ontving 14,4 procent van de stemmen. Johan, barman bij Shooters, eindigde op de derde plek en wist 14 procent van de stemmen te bemachtigen. Goda is met maar liefst 22,2 procent van de stemmen dan ook overtuigend eerste geworden. 

De Litouwse geeft aan dat ze niet had verwacht dat ze zou winnen. Hoewel ze naar eigen zeggen weinig mensen kent in Leeuwarden, bleek dit niet een reden om minder stemmen te ontvangen. ,,Het kan meespelen dat ik een student uit een ander land ben. Misschien dat zoiets toch als ‘anders’ en daardoor interessant gezien wordt”, merkt ze in een interview met de Leeuwarder Studentenkrant op. 

Leeuwarder Studentenkrant
De Lekkerste Barmens Verkiezing werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Leeuwarder Studentenkrant, een gratis krant voor studenten. Voorheen vond de competitie het ene jaar voor barvrouwen en het andere jaar voor barmannen plaats.
Een interview met Goda Kujavskytė is te vinden op www.leeuwarderstudentenkrant.nl