Internationale Kinderhulp Nederland heeft wereldrecord met langste doppenketting

LEEUWARDEN - Guinness uit Amerika bevestigde vandaag, 7 maart 2019, dat IKN afgelopen zomer de langste doppenketting ter wereld heeft gemaakt met een totaal aantal van 260.866 kunststof doppen.

,,Met behulp van Basisschool de Wester en vele vrijwilligers hebben we in de eerste helft van 2018 een doppenketting geregen van ingezamelde doppen. Op woensdag 27 juni hebben we een landmeter van Kavel 10 uitgenodigd. Kavel 10 heeft het officiële traject daarna uitgezet en exact opgemeten. Vervolgens hebben Wout Zijlstra (voormalig sterkste man van Nederland) en zijn zoon Wout junior de ketting langs dit traject uitgerold. Hierbij is vast komen te staan dat de totale lengte van de ketting 2134,53 meter is", aldus Richard van der Pols, Directeur, Stichting Internationale Kinderhulp Nederland.

,,Omdat we met de recordpoging scholing in ons kinderdorp in India onder de aandacht wilden brengen, hebben we met deze actie ruim €6000,- opgehaald. De doppenketting heeft IKN verkocht aan Wasteboards. Zij zullen de doppenketting hergebruiken in de vorm van skateboards. Voor scholing in India zijn we jaarlijks €20.000,- kwijt, daarom blijft de mogelijkheid bestaan om via de website van IKN, te doneren", zo besluit Van der Pols.

Let op: doppen van metaal of kunststof kunnen permanent bij IKN ingeleverd worden. Kijk voor meer informatie op www.ikn.frl