Locatieproductie met jonge schrijvers wegens succes terug

LEEUWARDEN - Strak uitverkocht op festival Explore the North afgelopen november en daarom nu terug: de locatie productie ‘Alles is een scheermes’ van Meeuw jonge theatermakers. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 maart wordt deze theaterproductie gespeeld in de Westerkerk in Leeuwarden.

Uniek aan deze licht absurdistische voorstelling is dat de teksten geschreven zijn door jonge schrijvers van Meeuw jonge theatermakers. Samen met festival Explore the North zetten zij in 2017 een schrijfopleiding op met als doel een nieuw geluid laten horen in het Friese schrijverslandschap. Alles is een scheermes is het resultaat van deze samenwerking.

De teksten van de jonge schrijvers bleken goed materiaal voor een licht absurde, vrolijk makende voorstelling over jonge mensen met heimwee naar vroeger. Gespeeld door een gecombineerde cast van twee professionele acteurs: Rik Witteveen en Eva Meijering en vier jongeren van Meeuw jonge theatermakers.

Naast de voorstelling is er op zondag 17 maart een zondagse schrijf brunch waarin bezoekers aan de voorstelling tijdens een brunch een korte schrijfles krijgen. Ook is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling met een gids een zondagse schrijverswandeling te maken door de binnenstad van Leeuwarden langs plaatsen met verhalen van beroemde Friese schrijvers. 

Kaarten voor de voorstelling en randprogrammering: www.meeuw-jts.nl