Spannende finales bij Gemeente Leeuwarden badmintontoernooi

LEEUWARDEN - De vijfde editie van het Gemeente Leeuwarden badmintontoernooi voor basisscholen (groep 7/8) werd op woensdag 6 maart gespeeld. Er deden 44 kinderen mee van zes verschillende scholen uit de Gemeente Leeuwarden.

De Leeuwarder Badminton Club (LBC), BC Raak’m uit Grou en BC Stiens organiseerden voorafgaand aan dit toernooi speciale badmintonlessen voor kinderen die aan dit toernooi mee wilden doen.

Er werd in koppels gespeeld, in een koppel mocht maar één speler lid van een badmintonvereniging zijn zodat de koppels vrij gelijkwaardig waren. Elk koppel speelde vier wedstrijden van tien minuten. Daarna mochten de beste acht koppels de kwartfinales spelen, de vier beste koppels de halve finales en uiteindelijk stonden de twee beste koppels in de finale tegenover elkaar. Ook was er nog een wedstrijd om de derde plaats.

Tussendoor was er tijd om mee te doen met de kidsgames, dit zijn spellen die op badmintonvaardigheden zijn gebaseerd. Er waren zeven hoofdprijzen te winnen en voor alle kinderen was ook nog een leuke attentie beschikbaar gesteld door Badminton Nederland. 

Spannende finales
De finalewedstrijden werden zeer spannend. Met heel veel strijd en inzet werd er gestreden om de prijzen. Uiteindelijk waren het Thijs Jaarsma en Roos Pasveer die de eerste prijs wonnen, Ids van der Meulen en Luca Koster werden heel verdienstelijk tweede en Marije Bokma en Marjolein Xhaxho werden derde. 

Tot slot kon er nog een scholenbokaal gewonnen worden voor de meest behaalde punten en dit jaar ging de bokaal naar OBS De Jint uit Stiens. Alle kinderen kregen een herinneringsvaantje aan dit vijfde Gemeente Leeuwarden badmintontoernooi. Mede dankzij de vele vrijwilligers werd het een prachtige, gezellige en vooral sportieve middag in de Wiardahal in Leeuwarden.