Kinderboekenschrijver Dijkstra verrast leerling Professor Wassenberghskoalle

LEKKUM - Kinderboekenschrijver Lida Dijkstra verraste woensdagmorgen 6 maart Indra Terpstra, leerling van de Professor Wassenberghskoalle, met een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Kinderen uit heel Nederland in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar hadden zich aangemeld voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Indra Terpstra uit groep 5 is een van de twaalf kinderen die mag bepalen wie De Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 wint.

De Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury
De Nederlandse Kinderjury is de enige publieksprijs in de Nederlandse boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en het leesplezier te vergroten. De leesperiode wordt officieel op 6 maart geopend met de installatie van de Senaat en loopt tot en met woensdag 19 mei. Vanaf 20 tot en met 26 mei kunnen alle kinderen in Nederland massaal stemmen op hun favoriete boek. Afgelopen jaar won De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel, de Publieksprijs in categorie zes tot en met negen jaar. In de categorie tien tot en met twaalf jaar won Het leven van een loser 11 - Drie keer niks (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor.

De Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury
Voor de Senaat zijn de twaalf meest enthousiaste en leesgierige kinderen uit heel Nederland geselecteerd. Zij hopen met de Nederlandse Kinderjury hun liefde voor lezen van boeken te delen met de klasgenoten en alle andere kinderen. De Senaatsleden gaan in hun eigen provincie stemmen werven, en de Senaatsleden dienen een flink aantal boeken te lezen, namelijk, alle oorspronkelijk Nederlandstalige titels uit de Leeslijst. Vervolgens reiken ze een eigen prijs uit: de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. Vorig jaar won in de leeftijdscategorie zes tot en met negen jaar De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre van Marte Jongbloed (Luitingh-Sijthoff) en in de leeftijdscategorie tien tot en met twaalf jaar won Izzylove 7 – Expeditie vriendschap van Manon Sikkel (Luitingh–Sijthoff).

Meer informatie vindt u op: www.cpnb.nl