GE.ZICHT, de nieuwe expositie in Galerie ArtBrut058

LEEUWARDEN - De opening van de nieuwe expositie GE.ZICHT met werk van Friese special arts kunstenaars vindt op zaterdag 9 maart om 14.00 uur plaats in Galerie ArtBrut058.

Er doen kunstenaars mee van Talant Franeker, Mind-Up Leeuwarden en Franeker, Nieuw Toutenburg Noordburgum, Smoel Kunstwerkplaats en van Stichting Zorg op Maat, de eigen organisatie.

,,Deze keer hebben we ook de samenwerking gezocht met een basisschool, namelijk de Aventurijn uit wijk Oud Oost.  In januari is groep 5/6 bij de galerie langs geweest. Ze konden de kunst bekijken en er vragen over beantwoorden. Daarna zijn ze, samen met de cultuurcoach van Kunstkade, op school aan de slag gegaan met het thema GEZICHT. Het prachtige resultaat is ook bij deze expositie te bezichtigen. We hebben dit maal gekozen voor een hoofdexpositie en een gangexpositie", aldus de organisatie.

De hoofdexpositie loopt van 11 maart tot en met 15 september 2019, de andere is te bezichtigen tot en met 4 mei. Dan maakt de gangexpositie weer plaats voor nieuw werk. Het is weer een gevarieerde expositie en laat zien dat pure kunst het waard is om bekeken te worden.

Galerie ArtBrut058 is een initiatief van Stichting Zorg op Maat en biedt een podium voor pure kunst, gemaakt door kunstenaars met een beperking, met een eigen vormtaal en thematiek. Het is een plek waar kunst, cultuur, ontmoeting en zorg centraal staan, waar ook mogelijkheden zijn om aan het werk te gaan. De galerie is te vinden aan de Boerhaavestraat 3 te Leeuwarden en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.