Doorloper | Het goddelijke achtste van Blauw Wit

LEEUWARDEN - Deze week staat de Doorloper in het teken van C.V.V. Blauw Wit 8, 'hét voetbalteam' van deze vereniging. Deze formatie met eeuwige talenten wordt ook wel genoemd en geroemd als het goddelijke achtste.

Algemene informatie:
We spelen bewust in de kelderklasse van het voetbal, omdat na dertien jaar Blauw Wit 8 bij sommige spelers de leeftijd (en daarmee de mankementjes) hun voetballeven in zijn greep heeft. De oudste speler is 64 (maar nog wel de meest fitte van ons allemaal) en de jongste is 24, waarbij de gemiddelde leeftijd van het team zo rond de 45 jaar ligt.

Ons motto:
Een voor allen en allen voor een. BW 8 staat niet alleen bekend om zijn geweldige voetbalkwaliteiten, maar met UNICEF op het shirt en het Dekker Fonds binnen onze gelederen, proberen wij ook wat voor de minder bedeelden in onze samenleving te doen.

We kunnen niet zonder:
Het voetbalspelletje en alles wat daarbij hoort, inclusief de derde helft die wij als team vaak hebben mogen winnen. Daarnaast zijn de wedstrijden en de trainingen ook een moment van inspanning, maar door inspanning ook weer ontspanning. Veel lachen en voetbalhumor staan hoog in het Vaandel van ons team. Maar natuurlijk eerst veel winnen en tot nu toe gaat ons dat best goed af.

We hebben helemaal niks met:
Dit is een moeilijke vraag daar wij in ons team te maken hebben met 25 mensen (en dan rekening ik onze vaste supporters nog niet eens mee). 25 mensen, 25 meningen, 25 keer iets waar we individueel helemaal niks mee hebben. Om daar dieper op in te gaan zou we de hele Huis en Huis kunnen vullen.

Feestjes bouwen doen we als:
Als we er zin in hebben. Maar het mooiste feest was ons enige kampioenschap. De ster op onze kleding refereert aan deze geweldige prestatie.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen, was:
Met het team naar Engeland. Met de boot naar New Castle. Twee wedstrijden gezien. Sunderland – Manchester City, maar de mooiste was van HartlePool (Toen derde divisie). Met de taxi’s naar Hartlepool (omdat we te laat waren voor de trein), een echte kick and rush wedstrijd zien, belanden in de plaatselijke pub, feest met de plaatselijke bevolking, onder applaus de pub verlaten en door de eigenaar van de pub naar het treinstation gebracht. Unieke ervaring.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben:
Dat is onze wekelijkse bezigheid. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

En dat  we vreselijk baalden:
Bij een ernstige ziekte of overlijden van mensen die ons dierbaar zijn. Dat zijn momenten waarbij wij als BW8 ook veel stilstaan. Er voor iemand zijn is dan ontzettend belangrijk.

Leeuwarden is voor ons:
De stad die voelt als een warme jas en die je altijd aan wilt houden. De stad die een fantastisch jaar (2018) achter de rug heeft. Voor velen van ons de stad waar wij zijn opgegroeid en waar in elke wijk, op elke hoek van de straat, bij elke horecagelegenheid of achter bijna iedere deur een prachtig of emotioneel moment te bedenken is.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Zouden we de ingeslagen weg van 2018 doorzetten. Leeuwarden heeft veel te bieden. Het wordt steeds meer een studentenstad. Veel jeugd en jonge volwassenen hebben Leeuwarden ontdekt. Leeuwarden heeft een mooie binnenstad en is leuk om uit te gaan. Als wij de bazen van de stad waren dan had het huidige gemeentebestuur de opdracht gekregen om dit verder te promoten en niet festivals en evenementen van de agenda te verwijderen. De jeugd heeft de toekomst, zorg dat de jeugd naar Leeuwarden toe wil komen en dan heeft zelfs Leeuwarden een mooie toekomst.

Als Cambuur wint, dan:
Is 90% van ons team blij. Er zitten een paar spelers in ons team die een andere opvoeding hebben gehad en supporter zijn van Ajax, PSV en een niet nader te noemen club. De laatste tijd zijn we niet echt verwend en missen we de bezieling die Cambuur Cambuur maakt. Voetballen met een doel, voetballen met creativiteit, voetballen om te winnen!

Als ik we in een ander land zouden moeten wonen, dan gingen we met zijn allen naar:
Geen stemming gehad en volgens mij niet nodig ook. Op vakantie naar een ander land is heerlijk…maar wonen…Nee, de Oldehove moet 46 weken in het jaar op maximaal 5 km afstand van ons staan.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Het bestuur, de commissies en alle vrijwilligers van Blauw Wit ’34, en wel om de volgende reden: BW is ondertussen de grootste club van Friesland. Een bedrijf op zich. En als je het dan voor elkaar krijgt om het op deze wijze met zijn allen te doen, daar maken wij als BW8 een hele diepe buiging voor. Natuurlijk is er wel eens wat, maar het gesprek wordt altijd aangegaan en de oplossing wordt altijd gezocht. En soms is er niet een oplossing mogelijk, maar dan probeert men dit wel uit te leggen. Respect voor het bestuur, de commissies en alle vrijwilligers van deze mooie club.

Wat ons bindt is:
Het woord samen. Samen winnen en samen verliezen. Samen organiseren en samen aanpakken. Samen huilen en samen lachen. Je wordt als kleine molecuul op deze aarde neergezet en je moet er zelf wat van maken, maar alleen is dat niet te doen. Samen sta je sterk.

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
Het lot anders beslist. Dat kan zijn door een blessure of erger nog de dood. Dan kan zijn in verband met werkzaamheden elders of een liefde in een andere streek of land. Er zijn vele redenen te bedenken die ons dwingen tot het maken van keuzes. Zolang er geen keuzes gemaakt hoeven te worden, hopen we nog lang te genieten van het spelletje en BW8.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.