Lize Janna de Vries flonkert bij zwemkampioenschappen in Antwerpen

ANTWERPEN - Een delegatie van het Orca’s regionaal talentteam uit Leeuwarden deed het afgelopen weekend mee aan de open Vlaamse zwemkampioenschappen in Antwerpen.

Suze Kuipers, David Kuipers en Lize Janna de Vries kozen voor deze wedstrijd in de opbouw naar de Swim cups in april en de nationale kampioenschappen in juni. Vooral een wedstrijd om te kijken hoe de vorm er nu al voorstaat en om ervaring op te doen voor de komende grote wedstrijden.

Uitblinker op de eerste dag was zeventienjarige Lize Janne de Vries. De talentvolle zwemster uit Hijum kwam uit op een van haar favoriete nummers, de 200m wisselslag  en plaatste zich als zevende voor de finale. Ondanks een tijd die maar net boven haar persoonlijk record lag waren er in deze race nog wel wat verbeterpunten te vinden. Na deze toegepast te hebben ging ze vervolgens naar een mooi persoonlijk record van 2.26.28. De tweede finale was die op de 800m vrije slag die zwom ze in een redelijke tijd van 9.36 naar de zevende plaats in de A-finale op deze Belgische deelkampioenschappen. Verder zwom ze 's ochtends nog een fraai persoonlijk record op de 200m schoolslag waardoor er voor Lize Janna een mooi langebaan seizoen gloort.

David Kuipers eindigde als achtste op de 1500m vrije slag. Hij zwom in een mooie vlakke race naar een prima tijd voor deze periode van het seizoen. 

Suze Kuipers zwom het hele weekeinde naar behoren maar strandde met haar starts alle in de series.