Geslaagde Clubdag Bongkot Friesland

LEEUWARDEN - Bongkot Friesland kan weer op een fantastische clubdag terugzien, waar alle aspecten van het Pencak Silat de revue passeerden.

Afgelopen zaterdag waren er dus niet alleen de wedstrijden waar de Pencak Silat vereniging, gezien de ontelbare nationale en internationale titels, al vele jaren buitengewoon succesvol in is, maar ook de kunstvorm en zelfverdediging kwamen aan bod.

Vooral het meedoen aan de activiteiten van - Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 - heeft de club gemotiveerd om nog meer aandacht aan de kunstvorm te besteden. Bij dit Pencak Silat onderdeel wordt de volgorde en combinaties van technieken en stappen bedacht, en in een vaste bewegingsstructuur geordend. Dit onderdeel is met name geschikt voor demonstraties die meestal in traditionele kledij worden uitgevoerd. De vele bezoekers van de clubdag hebben dan ook van een kleurrijk schouwspel kunnen genieten. Maar natuurlijk waren de toeschouwers vooral ook voor het 'vechten', het handelsmerk van Bongkot Friesland gekomen. Het enthousiasme en de onverzettelijkheid waarop werd gestreden, kreeg dan ook veel bijval van de soms overenthousiaste ouders.
De eerste prijzen gingen naar Armin ten Brug, Storm Bredenoort, Gade Elzaalik en Luna Bredenoort. Tweede prijzen naar Sem Kuipers, Rick van der Werff, Norah Bredenoort en Kirsten Ovelgönne. Levi Ovelgönne en Harleen Adema mochten een derde prijs in ontvangst nemen.