Over de top, supermuzikaal en ongenadig grappig

LEEUWARDEN - Wie van afwisseling houdt, rauw en over de top geweldig vindt en zin heeft in een avond vol geweldig acteerwerk kan zijn hart ophalen bij de voorstelling 'Voorlopig voor Altijd'.

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen deze hilarische voorstelling op vrijdag 8 maart in Stadsschouwburg De Harmonie. 

We zijn nog lang niet van ze af, want met ‘Voorlopig voor Altijd’ spelen Remko Vrijdag en Martine Sandifort alweer hun vierde voorstelling op rij. En dat is goed nieuws voor iedereen die van rauw, razendsnel, scherp, over de top, supermuzikaal en ongenadig grappig cabaret houdt, waarin een karavaan aan typetjes voorbijtrekt.

De vorige show ‘Vrijdag vs Sandifort’ werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen: ,,Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort”, concludeerde de Poelifinario-jury, die jaarlijks de cabaretprijs uitreikt. 

Martine vormde eerder met Alex Klaasen het succesvolle duo Klaasen en Sandifort. Remko Vrijdag speelde de zalen plat met een al even succesvolle formatie, De Vliegende Panters. Op televisie waren beiden te zien in programma’s als Welkom in de jaren zestig, Kopspijkers, Koefnoen, Het Klokhuis en DWDD. Deze twee oud-klasgenoten van de Akademie voor Kleinkunst spelen nu al hun vierde voorstelling samen in De Harmonie.

De Volkskrant (vier sterren): ,,Alles komt samen in het mooie lied waaraan de voorstelling zijn naam ontleent, over de wens en het onvermogen om zonder twijfel en reserves van elkaar te houden. ‘Vooralsnog is er niemand die me liever heeft dan jij. Vooralsnog blijf jij voor altijd bij mij.’ Vrijdag en Sandifort overrompelen met geweldig acteerwerk en hilarische vondsten die laten zien dat een verhouding soms zomaar uitloopt op toneelspel.”

Kijk voor kaarten en meer informatie op harmonie.nl