SC Cambuur weet schandalig slechte thuisreeks ook tegen TOP Oss niet te beëindigen

LEEUWARDEN - SC Cambuur is er vrijdagavond weer niet in geslaagd om op eigen veld een overwinning te boeken. De Leeuwarders kwamen tegen TOP Oss niet verder dan een 0-0 gelijkspel en wachten nu al sinds 2 november van het vorige jaar op een thuiszege.

Op eerder genoemde datum werd in het Cambuurstadion de laatste driepunter genoteerd. Daarna verspeelden de manschappen van eindverantwoordelijke René Hake voor eigen aanhang punten tegen achtereenvolgens FC Volendam (1-1), FC Eindhoven (1-3), FC Twente (0-1), Sparta (3-3), Go Ahead Eagles (1-1), N.E.C. (1-1) en FC Dordrecht (1-3). 

Wedstrijdverloop

SC Cambuur leek in de vijfde minuut voor het eerste gevaar te zorgen; Kevin Jansen ondernam zijn doelgerichte actie echter vanuit buitenspelpositie. Vervolgens was het lange tijd een slaapverwekkende vertoning. Het was derhalve fijn dat er nog net binnen het halfuur iemand op de bon ging. Philippe Rommens pakte toen een gele kaart namens de bezoekers en hield de ruim zesduizend aanwezigen daarmee een beetje bij de les. Jansen en Sambissa volgden het voorbeeld van Rommens al snel, want ook zij verdwenen nog voor de pauze in het boekje van arbiter Bijl.  

De teams hervatten de reclamecampagne ten bate van meerdere handelaren in beddengoed zonder wijzigingen.

Als een donderslag bij heldere hemel noteerde Ossenaar Huseyin Dogan in de 47ste minuut een échte kans. Doelman Xavier Mous bleek wakker en redde fraai. De Leeuwarders kwamen snel met een passend antwoord door rond de 52ste minuut tweemaal in korte tijd gevaar te stichten; Sam Hendriks werd zowel door Van Wermeskerken als Conraad nét niet goed bediend (of stond gewoon verkeerd) en dus kwamen de bezoekers met de schrik vrij. Voorts kakte de boel weer in. Met krap twintig minuten te gaan probeerde trainer Hake middels een dubbele wissel - Jones en Robertha voor respectievelijk Maulun en Bangura - met vers bloed nog iets teweeg te brengen. Dat gebeurde een kwartier later pas, maar wel aan de verkeerde kant van het veld. In de 87ste minuut gingen de Leeuwarders door het oog van de naald. Een prima aanval van TOP Oss leverde een riante mogelijkheid op voor Dogan, maar Xavier Mous voorkwam de 0-1. Een nederlaag bleef Cambuur derhalve bespaard. Het betekende wel dat er voor de achtste keer (!) in successie niet gewonnen werd in eigen stadion. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa, Boerlage, Jansen ('83 Ciganiks), Maulun ('72 Jones), Conraad, Hendriks, Bangura ('72 Robertha)

Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter Bijl gaf geel aan Jansen, Sambissa, Schilder (Cambuur) en P. Rommens, Kaak (TOP Oss).

Aantal toeschouwers: 6424