Asieldier van de week bij De Wissel | Billy

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Billy, een stoer lijkende, maar erg lieve zesjarige Stafford reu.

Billy is een vriendelijke en aanhankelijke hond. Hij is graag bij je en houdt van aandacht. Hij vond het heerlijk om naast de baas op de bank in slaap te vallen. Verder is hij speels en blij.. Hij is altijd in voor een wandeling of andere activiteit, zoals zwemmen. Mensen vindt hij erg leuk en iedereen wordt enthousiast begroet. Bij binnenkomst van bezoek kan hij even druk worden, maar na een korte begroeting zakt dat weer af. Hij is verder rustig en keurig in huis. Hij kan eventjes alleen thuis zijn en gewoon los in de woonkamer. Hij blaft of sloopt niet. Ook is hij graag in de tuin. Maar houd hem in de gaten, als hij daar alleen is en u bent niet thuis, dan zoekt hij een plekje om uit te breken en…. in de dichtstbijzijnde sloot te duiken.

Billy heeft gewoond in een gezin met kinderen maar dat ging niet goed. Hij houdt namelijk ontzettend van zijn voer en staat het absoluut niet toe dat kinderen daarbij in de buurt komen. Managen kan natuurlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kinderen. Vandaar dat we hem absoluut niet bij kinderen plaatsen, pas vanaf een leeftijd van zestien jaar.

Billy woont het liefst in een huishouden zonder andere dieren. Honden heeft hij het niet op en dat is ook de reden dat hij altijd alleen aan de riem uitgelaten werd, nooit los. Dat is niet vertrouwd. Maar in een fijne afgezette tuin kan hij zich ook heerlijk uitleven. Maak daarbij de wandeling leuk met zoekspelletjes en veel mogelijkheden tot snuffelen, en Billy voelt helemaal niet de noodzaak om los te lopen.

Mocht u interesse hebben in Billy of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.