Doorloper | Junioren-team van Rugbyclub Greate Pier

LEEUWARDEN - Deze week staat de Doorloper in het teken van het Junioren-team van Rugbyclub Greate Pier, een stel jongens én meiden van veertien en vijftien jaar oud. Het team paradeert bijna iedere zaterdag ergens in de wei om elkaar bruut te knuffelen tijdens een Rugbywedstrijd.

Algemene informatie:
Tijdens wedstrijden zijn we een cluster-team met de junioren van rugbyclub de Wrotters uit Gorredijk, omdat we in Leeuwarden niet genoeg spelers hebben om een compleet team te vormen. De namen bij bovenstaande foto: Duncan van der Til, Tim Greydanus, Kevin van den Ouden, Hielke Kijlstra met Jorn Cuperus op zijn rug, Ruben Posthumus, Bouke Goudberg en Stijn de Jong met sponsor Adryan Terpstra op de schouders, Dieter van Kessel, Leon Dijkstra, Finn Roefs, Jan Adryan Terpstra, Jelle Hoekstra (achter); Herman Jullens, Menne Stallmann, Rixt Aerts, Manon van Tiggelen, Anne Verhagen en trainster Mireya Dijkstra (voor). Hette Aerts, Jelmer Calsbeek, Sem Pietersen ontbreken. 

Ons motto:
Niet iedere dag is de beste, maar je kan er wel het beste van maken.

We kunnen niet zonder:
Onze knappe trainster/coach Mireya en een ovale bal natuurlijk.

We hebben helemaal niks met:
Een ronde bal natuurlijk.

Feestjes bouwen doen we:
Na de wedstrijd als een stel wilde zwijnen in een modderpoel. 

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:
Een weekendje samen kamperen op een boerderij waar we over en in slootjes sprongen, fikkie stookten en op skelters konden rijden (stiekem zoooo leuk, maar dat vertellen we niet verder).

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Tijdens het invullen van deze vragenlijst.

En we balen vreselijk als:
Er op zaterdag geen wedstrijd is.

Leeuwarden is voor ons:
De thuisbasis. Hier staat ons gezellige clubhuis. Voor de wedstrijden moeten we meestal wat verder van huis. Dit seizoen spelen we tegen bijvoorbeeld the Pickwick Players uit Deventer en the Big Stones uit Havelte. In Friesland is de rugbysport helaas nog niet zo populair.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Zouden wij in het Cambuurstadion rugbypalen plaatsen, zodat onze supporters eindelijk een wedstrijd zittend kunnen bekijken.

Als Cambuur wint:
Dan hebben wij dit niet echt in de gaten, maar zijn blij voor al hun supporters.

Waar wij altijd het meeste naar uitkijken: 
Six Nations, het belangrijkste rugbytoernooi op het noordelijk halfrond. Dit Zeslandentoernooi van de Rugby Union (Engeland, Wales, Frankrijk, Ierland, Schotland en Italië doen hieraan mee, red.) volgen we momenteel met zijn allen in ons clubhuis of thuis voor de buis. 

Als ik we in een ander land zouden moeten wonen:
Dan gingen we met zijn allen naar Frankrijk, want daar wordt het meest verdiend met rugby.

We zouden graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren:
Onze sponsor Adryan Terpstra. Dankzij Houtcvketels.nl loopt ons cluster-team in een shirt met het groen van rugbyclub de Wrotters en het blauw-paars van rugbyclub Greate Pier. 

Wat ons als team bindt:
De passie voor rugby, het plezier met elkaar en respect voor iedereen die betrokken is bij het spel.

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
Het lichaam niet meer mee beweegt.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.