Rommelmarkt voor goede doel in Kurioskerk

LEEUWARDEN - De jaarlijkse bazaar/rommelmarkt wordt op zaterdag 9 maart weer georganiseerd in de Kurioskerk aan de Julianalaan 38.

Vanaf 9.30 uur kunnen de eerste koopjes worden gescoord. Om 14.00 uur is het tijd voor de bekende veiling van zeer waardevolle spullen. 

Er is een grote inbreng van elektronica tot boeken. Bovendien is er een smulhoek met eigen baksels, koffie, een creatieve hoek met onder meer kaarten en er zijn bloemstukken te koop. Tevens is er een draaiend rad met mooie prijzen.

De opbrengst gaat naar het Mulanje Hospitaal in het zuiden van Malawi, een van de armste landen van Afrika. De opbrengst van vorig jaar is besteed aan waterputten, zonnepanelen/accu's  en medicijnen. Het ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van ruim zeventig dorpen met circa 550.000 inwoners. Er komen ongeveer 10.000 patiënten per jaar. Verder doet het ziekenhuis veel aan preventie door malaria bestrijding, schoon drinkwater en gezonde voeding te promoten. Ook is er een lagere en middelbare school en een eigen opleiding voor verpleegkundigen.