Jack Bottleneck komt naar Wergea

WERGEA - Jack Bottleneck geeft aan de woorden 'rauw en authentiek' een volledig eigen invulling met z'n eigenzinnige mix van Blues, Bluegrass, Country en Americana. Bottleneck treedt zondag 10 maart op in Café 's Lands Welvaren.

Opgegroeid in het Texas van Noord Europa, de Friese Wouden, waar men 'dwars, oars as oars' en vrijgevochten is, krijgt hij al op jonge leeftijd vele muzikale stromingen mee die hij later terug laat komen in zijn karakteristieke rauwe en schurende stemgeluid én diepgaande gitaarspel.

Jack leeft de blues

Met een veelzijdig repertoire van eigen nummers, maar ook met werk van singer-songwriters als Scott H. Biram, Tom Waits, Shakey Sam en Rory Gallagher, slaagt hij er telkens weer in zijn publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Een cover van Waits, één van zijn helden, is Chocolate Jesus. Een nummer dat gaat over mensen die zondagochtend niet uit bed kunnen komen en Jezus op hun eigen manier aanbidden lijkt de eigenzinnige Fries op het lijf geschreven. Dit recalcitrante klinkt ook in een nummer als Nobody’s Business door. Wie Jack Bottleneck kent weet waarom hij deze nummers met overtuiging weet te brengen. Net als Tom Waits bewandelt Jack Bottleneck niet de weg van de massa, maar zijn eigen weg inclusief zonden en dwalingen. Zinnen als ''Sometimes I ramble, I get drunk, I gamble, ain’t nobody’s business if I do'' klinken uit Bottlenecks mond dan ook gemeend.

Bottleneck zet je tijdens zijn concerten in een krakende leunstoel op een Texaanse veranda, laat je meerijden in versleten koets door de woestijn en laat je smachten naar bier en whiskey.

Jack Bottleneck plays Americana, met Support DJ Frans, kunt u vanaf 16.00 uur bijwonen aan de Kerkbuurt 1 te Wergea. De entree bedraagt vijf euro.