Leeuwarden’s Got Talent 2019 | Verslag en foto's

LEEUWARDEN - De elfde editie van Leeuwarden’s Got Talent werd op zondag 24 februari van 11.30 tot 16.00 in Sporthal het Kalverdijkje georganiseerd. Ruim honderdvijftig kinderen en bezoekers waren van de partij.

Kinderen van vijf tot en met veertien jaar konden hun talenten bij diverse workshops ontdekken. De jeugd mocht onder meer meedoen aan dans en sport, maar ook aan tal van culturele activiteiten zoals knutselen, schminken, bloemschikken en circus.

Gastoptredens waren er van Ari C en Blije Bart (zij waren tevens de presentators van de Talentenjacht),  Circus Saranti, Pasveerkorps en Urban RAW. De workshops werden verzorgd door Pallas ‘08  en Sports-Connect (Korfbal, boogschieten en Frisbee), Leeuwarden Badminton Club, Stichting KWIL (knutselen, schminken, bloemschikken).

Naast het volgen van de workshops konden de kinderen op professionele wijze meedoen aan de talentenjacht. Hier mochten de talenten hun zang- en dansacts opvoeren. De vakkundige jury stelde zich kritisch op en haalde er een mooi erepodium uit. Op de eerste plaats eindigde Mandy van Duin met het nummer 'Dear future husband' van Meghan Trainor. Hendrika Hirsch, met het dansnummer 'without me', werd zeer verdienstelijk tweede. Merel van der Ree en Carmen Koenders legden beslag op de derde plaats met het dans- en playbacknummer 'IJskoud' van Nielson. De aanmoedingsprijs ging naar Nova Gallego met het nummer 'als je wordt gepest'. Alle deelnemers van de Talentenjacht vertrokken huiswaarts met een certificaat.

Inmiddels is de organisatie alweer volop bezig met de voorbereiding van de Talentendag 2020.