OrangeGas Capitals naar play-offs eerste Divisie

LEEUWARDEN - Het jonge talentvolle team van OrangeGas Capitals Leeuwarden plaatste zich - zij het met de hakken over de sloot - het afgelopen weekend bij de eerste acht in de eerste Divisie en mogen derhalve deelnemen aan de play-offs.

De Leeuwarders boekten zaterdag 23 februari een 10-6 zege op naaste belager Amstel Tigers uit Amsterdam. Het duel met de opponent zat boordevol strijd en passie. Geleen, de andere directe concurrent, won ruimschoots van Den Haag, maar omdat OrangeGas Capitals dus zelf deed wat het moest doen deed die uitslag niet ter zake.

Wedstrijdverloop
Het team onder leiding van Arjan Peters, Ivan Kocanda en Andries Andringa had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen en kreeg al na één minuut een tegengoal te verwerken. Vlak daarna zette Pim van der Meulen de stand op 1-1. Na nog twee tegengoals kwam de focus in het team terug en wisten Rick Houben en Pim van der Meulen het team langszij te brengen. De tweede periode had OrangeGas Capitals duidelijk de overhand en won deze met 3-0. Jildert Okkema, Tycho Houben en Sybren Wijnia zorgden voor de goals. De laatste periode brachten Ludo Okkema, Tycho Houben en Hessel de Jong de stand op 10-6.

Tweeluik met GIJS Groningen
OrangeGas Capitals ontmoet in de kwartfinale GIJS Groningen, de nummer één in de competitie. Middels een 'best of two' wordt bepaald wie doorgaat naar de halve finales. Zaterdagavond 2 maart is de heenwedstrijd in Groningen en zondag 3 maart volgt om 17.30 uur de return in de Elfstedenhal.