Kort politienieuws Leeuwarden

Leeuwarden - Een 54-jarige man uit Leeuwarden is zaterdag om 18.30 uur betrapt op het stelen van een grote verpakking Snickers uit een winkel op het Cambuurplein. Hij kreeg hiervoor een boete van 200 euro.

Slingerend over de N31

Op de N31 nabij Warten reed zaterdag om 20.00 uur een bestuurster uit een dorp nabij Leeuwarden slingerend over de weg. Op het Drachtsterplein is zij gecontroleerd en bleek zij onder invloed van alcohol te zijn. Haar rijbewijs is ingevorderd en de vrouw kreeg een proces-verbaal.

Identiteitsfraude

Een 16-jarig meisje probeerde zondag om 02.30 uur met het rijbewijs van haar zus een horecagelegenheid op het Ruiterskwartier binnen te komen. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Bromfietser

De politie waarschuwde zondag om 04.25 uur op de Lange Marktstraat een 32-jarige bromfietser uit Franeker omdat hij geen rijbewijs had. Hij ging toch rijden en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Gevallen op Catharinahof

De hulpdiensten werden zondag om 05.00 uur gebeld door een 52-jarige vrouw die was gevallen op het Catharinahof en niet overeind kon komen. De politie heeft haar gevonden en haar overgedragen aan het ambulancepersoneel die haar heeft meegenomen naar het ziekenhuis.

Onder invloed

Een 22-jarige automobilist uit Eastermar is zondag om 15.10 uur gecontroleerd op de Franklinstraat. Hij bleek onder invloed van THC. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 24 uur.