Jazzcafé & jamsessie met saxofonist Kees Romers

LEEUWARDEN - Saxofonist Kees Romers is op dinsdag 5 maart vanaf 20.30 uur te gast in café De Backstage (Neushoorn) in Leeuwarden tijdens het Jazzcafé & Jamsessie van Friejam. De toegang is gratis.

Het belooft een muzikaal, verrassende, maar ook zeker swingende avond te worden. Naast luisteren en dansen is meespelen tijdens de jamsessie eveneens een heel aantrekkelijke optie. 

Kees Romers is saxofonist en saxofoondocent. Hij geeft saxofoonlessen in Sneek en Leeuwarden, Friesland. Hij speelt alt, tenor, bariton saxofoon en dwarsfluit in vele sessiebands en is tevens bandcoach van verschillende jongerenbands in zowel Sneek als Leeuwarden. Romers studeerde in 1993 af aan het Conservatorium in Groningen aan de opleiding Saxofoon Lichte Muziek. Hij is liefhebber van dep de sound van Amerikaanse sax-merken als Conn, Buesscher en Martin en hij houdt van ‘Groovy Music’. Zijn muzikale helden zijn Dexter Gordon, Sonny Rollins, Miles Davis, Maceo Parker, James Brown, Orchestra Baobab, Aretha Franklin, Sun Ra en nog vele anderen.

Meer informatie over Friejam vindt op de website www.friejam.nl.