Kleinste Privacyshow van Nederland in het Provinciehuis

LEEUWARDEN - De succesvolle première van de Kleinste Privacyshow van Nederland vond op 13 februari in Wijkcentrum Bilgaard plaats. Aanstaande donderdag 28 februari is de show van 10.00 tot 12.00 uur gratis bij te wonen in het Provinciehuis te Leeuwarden.

Mini-colleges, gekke kwisjes en zelfs een mini-bingo, waarin je allerlei handige dingen leert over online veiligheid en digitale privacy, komen in de show voorbij. Iedereen is welkom, ook Gedeputeerde Sietske Poepjes is aanwezig.

De show is onderdeel van de Data Detox Tour van de Friese bibliotheken. Het doel is om op een leuke manier kennis te delen en met mensen het gesprek aan te gaan over online privacy, persoonlijke data en de eigen zeggenschap daarover. Inwoners van Friesland worden uitgenodigd in buurthuizen, bibliotheken en nu ook in het Provinciehuis voor ‘De Kleinste Privacyshow van Nederland’, een jaren zeventig spelshow met digitale privacy als onderwerp.

,,De kracht van de show is dat we online veiligheid en privacy niet alleen op een leuke en laagdrempelige manier onder de aandacht brengen, maar dat we het publiek ook meteen de juiste gereedschappen geven om ermee aan de slag te gaan", aldus Jeroen de Boer, adviseur Innovatie bij Bibliotheekservice Fryslân (BSF). Na afloop van de show krijgt iedereen dan ook de Data Detox Kit mee, een achtdaagse ‘kuur’ waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Elke dag behandel je een onderdeel van je digitale persoonlijkheid, zodat je grip krijgt op de data die je vaak ongewenst deelt met derden.

Bezoekers kunnen in het Provinciehuis in aansluiting op de show ook terecht voor mini-consults. Vragen over digitale privacy kunnen dan worden gesteld aan medewerkers van de BSF, aan de Friese bibliotheken en aan studenten ICT Cyber@Work van ROC Friese Poort.