Asieldier van de week bij De Wissel | Konijn Anne

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Anne, een heel bescheiden maar leuk en ook gemakkelijk konijntje.

Anne is een klein middelmaat konijn. Hij laat zich bij een rustige benadering wel aanhalen, maar gaat het liefst mensen nog een beetje uit de weg en is eigenlijk wat te bescheiden. Hij zal in het begin even tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe omgeving en nieuwe verzorgers. Een druk huishouden met kinderen zal voor Anne waarschijnlijk een beetje teveel zijn, iets oudere kinderen kunnen waarschijnlijk wel een band met hem opbouwen. Eten is voor veel konijnen wel een goede motivatie 
om toch maar eens te komen kijken bij mensen. Ook Anne is met wat andijvie, witlof of andere lekker groente en/of fruit vast om te kopen.

Aangezien konijnen sociale dieren zijn plaatsen we Anne alleen als hij gezelschap krijgt van een ander konijn, in dit geval een leuk vrouwtje. Verder zijn konijnen actieve, intelligente dieren. We zoeken voor hem dan ook iemand die een ruime ren en enige uitdaging (in de vorm van verrijking in de ren) kan bieden, of iemand met een ruim verblijf in huis waarbij hij lekker los in huis mag. Hij zit nu binnen. Wilt u hem buiten in een ren huisvesten zorgt dit er echter voor dat zijn vacht niet winterklaar is. Hij zal dus waarschijnlijk pas later in het voorjaar naar buiten toe kunnen. Anne is inmiddels bij ons gecastreerd en is er dus helemaal klaar voor om de vrouw van zijn dromen te ontmoeten.

Mocht u interesse hebben in Anne of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.