Welcome to The Village kondigt 21 nieuwe namen aan

LEEUWARDEN - Welcome to The Village maakt vandaag 21 namen bekend die komende zomer naar het festival komen. Onder andere Bazart (BE), Battles (VS) en Kakkmaddafakka (NO) zijn bevestigd. Blind Boys of Alabama with Amadou & Mariam (VS/ML) speelt hun enige Nederlandse festivalshow in Leeuwarden.

Met Amadou & Mariam haalt Welcome to The Village de koningin en koning van de afrobeat naar Leeuwarden. Volgens programmeur Lisa de Jongh een mijlpaal: ‘Amadou & Mariam werkten samen met o.a. Stevie Wonder, Manu Chao en Damon Albarn (Blur) en zij waren allemaal verbijsterd en gefascineerd door het muzikale talent en de indrukwekkende performance van de twee. Dit wordt een show om niet snel te vergeten!’ Het duo treedt op met Blind Boys of Alabama, een legendarisch gospel-ensemble dat al sinds 1939 actief is. Een andere programmeursfavoriet is Flamingods, een mix van indie, noise en niet-Westerse ritmes. Een fantastische en opzwepende live-act, volgens De Jongh.

Bazart is een van de grootste Belgische acts van het moment, met hun dansbare hits en poëtische teksten verkopen ze de grote zalen in binnen- en buitenland uit. Naast Bazart prijken ook de Vlaamse talenten Whispering Sons (Joy Division-achtige noise met een jonge zangeres die verrast met haar stemgeluid) en blackwave. (dé festivalhit van komend jaar, poppy soul met hiphop-invloeden en een vette blazersectie) op de festivalposter.
 
Langverwacht is het Noordelijke festivaldebuut van het New Yorkse Battles, de experimentele rock ‘supergroep’ komt laten zien dat hun geweldige live reputatie volledig op waarheid berust. Het Noorse Kakkmaddafakka is terug van weggeweest, ze brengen hun dansbare en aanstekelijke indie naar de Groene Ster komende zomer.

Ontdekken
Zoals van Welcome to The Village mag worden verwacht staat het programma ook dit jaar vol met (nog) onbekend talent, klaar om ontdekt te worden. Zo wordt 2019 het jaar van Mattiel, die met haar groovy en soulvolle blues voor een grote doorbraak staat. BBC tipt Nilüfer Yanya in hun invloedrijke ‘Sound of 2019’ lijst, de lijst waarin ze jaarlijks dé talenten tippen die groot gaan worden. De zeventienjarige S10 maakte veel indruk op Noorderslag, en op festival Grasnapolsky in Scheemda.  Ze rapt en zingt over de moeilijke periode in haar leven toen het allemaal even teveel werd en ze werd opgenomen wegens depressie.
 
De 21 namen die Welcome to The Village vandaag aankondigt:
Bazart, Blind Boys of Alabama with Amadou & Mariam, Battles, Kakkmaddafakka, Mattiel, Claw Boys Claw, blackwave., Flamingods, Sven Hammond, Nilüfer Yanya, Whispering Sons, Honey Harper, Indian Askin, Haiku Hands, Feng Suave, Frente Cumbiero, S10, Fata Boom, Lucidvox, The Dawn Brothers, The Ills.

Thomas Azier, Husky Loops, The Soft Moon en Raketkanon werden al eerder aangekondigd.
 
Over Welcome to The Village 
Welcome to The Village vindt plaats van 18 tot en met 21 juli in recreatiegebied de Groene Ster, bij Leeuwarden. Naast (podium)kunst is er ook dit jaar ruim aandacht voor innovatie, wordt er met maatschappelijke partners aan het handgemaakte festival gewerkt en is lekker én logisch eten prioriteit. Early Bird tickets zijn nu verkrijgbaar, in beperkte oplage.