Friesland krijgt weer een bouwbeurs

LEEUWARDEN – De consument met nieuwbouw- en verbouwplannen kan binnenkort weer terecht op een bouwbeurs in onze provincie. Van 5 tot en met 7 april aanstaande zal de eerste editie van de beurs ‘Bouwplan Friesland’ in het WTC Expo te Leeuwarden worden georganiseerd.

,,We kregen veel vragen van bedrijven of we een beurs in Friesland wilden opzetten”, vertelt Jelmer van Nijen namens Organisatiebureau Plan Effect, een bureau dat al meer dan 25 jaar bouwbeurzen organiseert in Noord Nederland. ,,De markt is volop in beweging, de consument wil weer graag investeren. Dat biedt veel kansen voor de bouw. Maar de markt is wel veranderd, de consument maakt bewuste keuzes. Na een oriëntatie via internet wil men een goed gevoel hebben bij de partijen waar men zaken mee doet. En dat is waar het bij onze beurs om draait: de bezoekers van informatie voorzien zodat men de goede keuzes kan maken en plannen ook daadwerkelijk omzet in investeringen waar de standhouders dan ook van kunnen profiteren.”

Tijdens Bouwplan Friesland zal het thema duurzaamheid een belangrijke rol spelen. ,,Diverse aanbieders van warmtepompen, isolatie en zonnepanelen zijn op de beurs aanwezig. Ook in het presentatieprogramma zal het thema duurzaamheid aan de orde komen, zo kan de bezoeker op een laagdrempelige manier meer te weten komen over de mogelijkheden om de woning te verduurzamen, duurzaam te (ver-)bouwen of van het gas af te gaan. Ook staan er verschillende bedrijven op de beurs die gespecialiseerd zijn in energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen.”

Oproep aan standhouders om mee te doen
,,We hebben al een mooie lijst met deelnemers, maar er kunnen nog zeker een aantal bij”, aldus van Nijen. ,,Als organisatie willen we een beurs neerzetten waar mensen inspiratie en informatie kunnen vinden over bouwen, verbouwen, duurzaamheid en wonen. Van makelaar tot bouwbedrijf en van vloerenspecialist tot hovenier. Dus standhouders die voldoen aan dit profiel zijn van harte welkom”, sluit van Nijen af.

Kijk voor meer informatie op www.planeffect.com