De Efteling komt met De Sprookjessprokkelaar naar Leeuwarden

LEEUWARDEN - De Efteling presenteert een nieuwe, spannende familiemusical, gebaseerd op het succesvolle boek ‘De Sprookjessprokkelaar’ van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje. De musical gaat over de twaalfjarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont.

Opmerkelijk: tien kinderen en tien grootouders uit Leeuwarden en omgeving mogen meespelen in Sprookjessprokkelaar de musical! Een unieke kans voor kinderen om samen met hun opa of oma mee te kunnen spelen in een echt sprookje. Ook in De Harmonie zijn tien kleinkinderen met hun grootouders uitgekozen. Zij mogen op 10 maart bij beide voorstellingen op het podium schitteren.

Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst haar opa Sterre op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

,,Verhalen? Ik ben er echt dól op!”, zegt regisseur Mark van Haasteren. ,,Als ik een mooi verhaal hoor, ben ik verkocht. Maar ik ben wel meer een toehoorder dan een verteller. Wat ik hoor en lees, zet ik om in theater en spel. En door op die manier een voorstelling te creëren, ben ik toch ook weer een verteller.”

Volgens van Haasteren zit in ieder mens een verhalenverzamelaar. ,,Kijk naar Facebook en Instagram, dat gaat ook over verhalen. De één is daar beter in dan de ander. Sommige mensen zijn vergeten hoe ze hun eigen verhaal bij elkaar moeten sprokkelen. Om te voorkomen dat er tegen mensen – net als tegen hoofdrolspeelster Sterre – wordt gezegd: ,Je leeft wel, maar beleeft niks’ is de boodschap van deze musical ‘Vertel je verhaal en vertel het door!’”

Op zondag 10 maart is Sprookjessprokkelaar de musical in Stadsschouwburg De Harmonie te zien. Kijk voor kaarten en meer informatie op harmonie.nl