Vintage Mini Brass Band komt naar Leeuwarden

LEEUWARDEN - De Vintage Mini Brass Band zal ook dit jaar, na succesvolle concerten in 2017 en 2018, weer optreden in Leeuwarden en wel op zondag 3 maart vanaf 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk.

De band brengt een fraai programma met echte brassband-klassiekers. Muziek die vooral tijdens de tweede helft van de vorige eeuw geliefd was bij veel blaasmuziekliefhebbers. Zo staan composities als de 2nd Rhapsody on Negro Spirituals, Dimensions, Cornet Carillion, The Spacemen en Prelude for an Occasion op het programma.

Friesland is vanouds dé provincie met een bloeiende blaasmuziek-cultuur. In veel dorpen en steden is de brassband of de fanfare niet weg te denken uit de gemeenschap en vormt een belangrijke schakel in het culturele leven. Voor duizenden mensen is het lidmaatschap van de brassband of fanfare een prachtige, zinvolle vrijetijdsbesteding. Het is een cultuur die gekoesterd dient te worden. Een 'gouden brassband periode' vormen de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Het leefde als nooit tevoren. De brassbands speelden composities die diep in het geheugen gegrift zijn van muzikanten en muziekliefhebbers. Muziek die tegenwoordig helaas nauwelijks meer uitgevoerd wordt. De Vintage Mini Brass Band heeft dat gegeven opgepikt en brengt een fraai concertprogramma met muziek die juist toén op de lessenaars van de muzikanten stond.

De Vintage Mini Brass Band bestaat uit vijftien muzikanten die allen een relatie hebben met de Friese topbrassbands als De Wâldsang, Soli Brass of De Bazuin.  De muzikale leiding is in handen van dirigent Dirk Annema.

​Gratis entree. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.