Doorloper | Dromen moet je altijd najagen

LEEUWARDEN - Belinda Scholten (46) moet soms even nadenken als iemand naar haar leeftijd vraagt. Ze is zich namelijk steeds minder bewust van de tijd, maar is wel degelijk blij met haar leeftijd en met waar ze nu staat in het leven. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

Een relatie?
Yep, met Jan. Bijna een jaar. We kennen elkaar al 26 jaar vanuit studentenvereniging Wolwêze.

Leeuwarden is voor mij:
Thuis. Ik ben veel verhuisd in mijn leven. Ik ben geboren op bij een NAVO-basis in Duitsland. Eigenlijk kom ik dus niet ergens echt vandaan en heb ik Leeuwarden als mijn thuis geadopteerd.

Leeuwarden voelde als mijn thuis toen:
Ik heel wat jaren geleden een keer vanaf Den Oever met de bus Leeuwarden in kwam rijden. Het nummer 'Big City' van Tol Hansse hoorde ik toen. Big Big City you are so pretty. Toen had ik voor het eerst het gevoel dat Leeuwarden echt mijn thuis was.

Als ik baas van Leeuwarden was, dan zou ik:
De mensen die zich inzetten voor het belang van de stad heel dankbaar zijn. Van de bewoner die ook de openbare stoep voor zijn huis veegt tot alle geweldige activiteiten die plaatsvinden. Leeuwarden wordt de laatste jaren echt wel op de kaart gezet!

Vroeger stapte ik altijd in:
Wolwêze. Toen ik ging studeren kwam ik in Leeuwarden en belandde ik in het studentenleven, waar ik mij zeer goed heb vermaakt.

Als Cambuur wint:
Dan hoor je dat in de hele stad. Verder vind ik sport vooral iets waar mensen zichzelf mee gezond kunnen houden. En geniet ik meer van de contacten op de sportschool.

De laatste keer dat ik goed lachte:
Dat was gisteravond nog. Ik lach en geniet veel. Daar hoeft niet iets speciaals voor te gebeuren.

En dat ik boos was:
Ik ben altijd met zelfontwikkeling bezig omdat ik er blij van word en het mijn werk is. Dat betekent niet dat ik nooit meer boos of verdrietig ben. Het is alleen niet meer zo vaak en het is ook gauw weer afgezakt. Ik huil voornamelijk uit ontroering.

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb:
De Alchemist van Paulo Coelho. De kennis die in het boek verwerkt zit is de manier van hoe ik naar de wereld kijk. Ik leef vanuit de Wet van de Aantrekkingskracht en deze is een rode draad in het boek.

Maak me wakker als:
Iemand mij echt nodig heeft, want dan ben ik er. Maar laat me verder maar lekker slapen, morgen is er immers weer een dag. En die dag vul ik sowieso weer met zo veel mogelijk mooie en betekenisvolle momenten.

Als ik niet in Leeuwarden woonde, dan woonde ik in:
Ik weet niet of ik altijd in Leeuwarden blijf, maar wat ik nu anders zou willen… Echt geen idee. Dat zien we dan wel weer.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:
Docent wiskunde en biologie. Die behoefte is nu helemaal weg want ik ervaar nu dat ik mijn droombaan heb.

Ik werd uiteindelijk:
Creatrix Transformologist, een geweldige baan. Ik begeleid vrouwen met Creatrix, de specifieke methodiek voor het vrouwenbrein om hun belemmerende overtuigingen in 'No Time' op te ruimen. Ze gaan allemaal blij de deur uit. Het is leuk en dankbaar werk.

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt:
Het opzeggen van mijn werk in loondienst. Ik was er helemaal klaar voor om mijn eigen bedrijf te starten en ik ben best trots hoe het allemaal verloopt. Ik wil iedereen aanmoedigen om zijn of haar dromen na te jagen. Want het is zo gaaf dat te ervaren en dat gun ik iedereen.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.