SC Cambuur heeft iets recht te zetten tegen FC Dordrecht

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Dordrecht. De Leeuwarders kregen in de laatste twee ontmoetingen kansloos klop van de Schapenkoppen.

Onvoorstelbaar en schandelijk, andere bewoordingen zijn er niet als het gaat om de meest recente confrontaties van SC Cambuur met FC Dordrecht. Vorig jaar mei eindigde het seizoen even abrupt als onverwacht toen de manschappen van trainer René Hake in de return van de play-offs niet genoeg bleken te hebben aan de 1-4 zege in de heenwedstrijd (na ook 1-4 in Leeuwarden en strafschoppen was het over en uit, red.).

Een ezel stoot zich....
In speelronde acht van het huidige seizoen was er reeds alle reden om iets recht te zetten tegen De Dordtenaren, maar niets bleek minder waar. De geel-blauwen presteerden het om bij de op dat moment nummer laatst - en tevens zegeloze formatie - met 3-1 het schip in te gaan. 

Wordt het nog wat?
Hake en de zijnen zijn inmiddels afgezakt naar de veertiende plek in de competitie. Een plek die nergens recht op geeft aan het einde van het seizoen. Als Cambuur nog iets wil moet niet alleen - eindelijk weer eens - van FC Dordrecht worden gewonnen, maar mag je hopen - en misschien wel eisen - dat er tevens aan klantenbinding wordt gedaan. Volgende week staat er namelijk wederom een thuisduel op het programma als TOP Oss op bezoek komt.

Slechtste start van nieuw kalenderjaar sinds 2002 voor eigen publiek
De laatste keer dat Cambuur er niet in slaagde om na de winterstop tenminste één van de eerste drie thuisduels te winnen dateert uit 2002. Destijds werd pas het vierde duel voor eigen publiek (3-0 tegen Eindhoven) in winst omgezet. Mocht er dus morgen niet worden gewonnen dan kunnen we in dit millenium spreken van een nieuw negatief clubrecord. 

Hand van Hake, hand van Booy
Het is overigens zeer opvallend en meteen ook erg tegenvallend dat het aantrekken van drie regelrechte versterkingen (Kevin Jansen, Matias Jones en Sam Hendriks) in de laatste drie competitieduels slechts één schamel puntje opleverde. Het is aan trainer Hake om hier snel iets aan te doen, want hij moet toch ook weten dat zijn contract - net als tal van anderen - binnenkort afloopt?!

Hake over zijn aflopende contract
,,Ik wil hier blijven. Er zullen nog gesprekken worden gevoerd. Er valt nu nog niets over te melden."

Hake over Dordrecht toen en nu
,,Ben niet zo bezig met de vorige wedstrijd. Er staan morgen twee totaal andere elftallen in het veld."

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (beschadigde kruisband) ontbreekt nog altijd. Issa Kallon (knie), Kevin Jansen (knie), Nigel Robertha (knie), Kevin van Kippersluis (enkel) en Robert van Koesveld (hechtingen) moeten eveneens verstek laten gaan. 

Twijfelgeval
Matthew Steenvoorden kampt met rugklachten en het is nog onduidelijk of hij inzetbaar is.

Op scherp
Steenvoorden, Ciganiks en Mbende (reeds viermaal op de bon geslingerd) moeten bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Cambuur
Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden/Mbende, Schilder, Sambissa, vervanger Jansen*, Ciganiks, Maulun, Conraad, Hendriks, Jones
*Van den Beemt, Schindler en Boerlage komen hiervoor in aanmerking

Arbitrage
Het staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter C. Mulder.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut