Karawane (10+) van Tryater één keer voor iedereen te zien

LEEUWARDEN - Tryater heeft Karawane gemaakt voor groep 7 en 8. Maar wat als jouw school niet naar Karawane komt, of je niet in groep 7 of 8 zit? Daarom is deze beeldende voorstelling over taal in de voorjaarsvakantie voor iedereen te zien.

Op woensdag 20 februari om 19.30 uur spelen Karel Hermans, Peter Sijbenga, Tatiana Matveeva en Sonia Zwolska de door Tamara Schoppert geregisseerde voorstelling in het eigen gebouw van Tryater aan de Oostersingel 70 in Leeuwarden. Peter Sijbenga maakt ook de muziek, Tatiana Matveeva en Sonia Zwolska dansen ook. Kaarten zijn te koop via www.harmonie.nl. Karawane is ook onderdeel van Help Pake en Beppe de vakantie door: bij aankoop van een kaartje voor een volwassene is het kinderkaartje gratis.

Hans Brans schreef in 2018 in de Leeuwarder Courant: ,,Karawane gaat niet ergens óver, maar laat taal verschuiven, op hol slaan, met ons spelen. Dat klinkt abstract en dat is het misschien ook voor wie hardnekkig op zoek blijft gaat naar de diepere betekenis en het grote verband. Kinderen hebben daar minder last van. Daarom is deze voorstelling ook zo geschikt voor volwassenen die nog wat af willen leren.”