NK Metselen doet Leeuwarden aan

LEEUWARDEN - Het NK Metselen 2019 strijkt eind februari neer bij bouwopleidingsbedrijf Bouwmensen FNZ in Leeuwarden. VMBO-metselleerlingen strijden dan om een plek in de landelijke finale, later dit voorjaar.

Het NK Metselen is een initiatief van de Nederlandse Baksteenindustrie. Het wil daarmee de interesse van jongeren voor de metselopleiding bevorderen. Nieuw bouwtalent is meer dan welkom op een moment dat de bouweconomie robuust groeit en er een grote opgave tot verduurzaming ligt.

Het NK Metselen (‘anno 1953’) is een landelijk kampioenschap voor VMBO-metselleerlingen. Het doel is het metselonderwijs promoten, de instroom van jong metseltalent bevorderen en goed vakonderwijs stimuleren. Het NK Metselen 2019 bestaat uit acht regionale voorronden en een landelijke finale. Een vakjury beoordeelt de kwaliteit van het vakmanschap. KNB organiseert het NK Metselen namens de Nederlandse Baksteenindustrie.

Bouwmensen FNZ
De voorronde bij Bouwmensen FNZ is op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart. Op de tweede wedstrijddag leggen de metseltalenten hun troffel om 15.00 uur neer met aansluitend de prijsuitreiking. De winnaar plaats zich voor de landelijke finale. Iedereen is tijdens de tweede wedstrijddag vanaf 13.00 uur van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen en de metseltalenten aan te moedigen. Bouwmensen FNZ is gevestigd aan de Archimedesweg 8 in Leeuwarden.

Twaalf finalisten naar Ede
Regionale winnaars kwalificeren zich voor deelname aan de landelijke finale. Zij ontmoeten elkaar dan tijdens een driedaags metselevenement (van 10 tot en met 12 april) dat dit jaar in Ede plaatsvindt. Inzet voor deze allesbeslissende eindstrijd is de felbegeerde ‘Zilveren Troffel’. Deze wisseltrofee verzekert eeuwige roem en een gouden toekomst als metselaar.

Meer informatie en bezoek
Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de regionale winnaars, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.