Stef Verhagen, vrijwilliger TOF Vakanties, in de prijzen

EDE - De winnaars van de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen' zijn vrijdag 15 februari in Ede bekend gemaakt. Eén van de gelukkigen was Stef Verhagen die namens de gemeente Leeuwarden was genomineerd.

Om kans te maken op de landelijke 'Passieprijs' kon er door het publiek gestemd worden. Vrijwilliger Stef heeft deze prijs, bestaande uit een award en reischeque, uit handen van minister Hugo de Jonge in ontvangst mogen nemen. ,,Onze samenleving leunt met z’n volle gewicht op al die mensen die dag in dag uit klaar staan voor een ander. Zonder hen staat Nederland stil. Diepe buiging daarom voor al onze vrijwilligers”, aldus Hugo de Jonge op Twitter na de uitreiking.

Stef Verhagen is zeven jaar geleden begonnen bij TOF Vakanties, een organisatie die vakanties verzorgd voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier begeleidt hij de gasten en zorgt ervoor dat zij een mooie vakantie beleven.

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen' worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Vrijwilligerswerk Amaryllis verzorgde de nominaties in de gemeente Leeuwarden. De afgelopen maanden zijn drie lokaal genomineerde organisaties en de vrijwilliger Stef Verhagen, in samenwerking met de gemeente, extra in het zonnetje gezet. Met onder meer grote foto’s in diverse bushokjes te plaatsen in Leeuwarden werden ze bedankt voor hun inzet. De genomineerde organisaties, die namens de gemeente Leeuwarden genomineerd waren maar niet landelijk in de prijzen zijn gevallen, zijn Bezoek&Co, Kracht van het Oplossen en het Aanloophuis Leeuwarden.

Vrijwilligerswerk Amaryllis is er voor diegene die vrijwilligerswerk zoekt en voor de organisaties of bewoners die vrijwilligers zoeken. Informatie, scholing, training en diverse activiteiten worden ook door Amaryllis georganiseerd om vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers ondersteuning te geven.