Nasrdin Dchar zegt 'JA' op podium De Harmonie

LEEUWARDEN - Trouwen staat op de zevende plaats in de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen. Het jawoord geven leidt tot slapeloze nachten. Toch is trouwen precies wat Nasrdin Dchar gaat doen, want wat is er mooier dan te feesten met iedereen waar je van houdt?

Dchar wil er op het toneel nu echt eens een feestje van maken: ,,In de setting van een bruiloft kan ik lekker uitpakken. Ik kan zelf allerlei verschillende bruiloftsgasten spelen; acts, sketches en speeches doen, dansen en zingen. Daar heb ik enorm veel zin in.”

Dchar staat erom bekend in zijn voorstellingen een maatschappelijke boodschap te brengen. Hoe doet hij dat in de setting van een bruiloft? ,,We leven in een nee-klimaat, we verschansen ons in onze eigen bubbel en bekritiseren vanuit daar de ander. Als theatermaker wil ik dat positief bestrijden. Door nadrukkelijk ‘JA’ te zeggen. Ja tegen de ander, ja tegen het compromis, ja tegen de dialoog.”

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en 'DAD' (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in 'JA' mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

Praktische informatie
Dchar laat zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA’ kunt zeggen. Donderdag 28 februari om 20.30 uur is 'JA' te zien bij De Harmonie. Kaarten zijn verkrijgbaar via harmonie.nl