BC Raak'm en De Swiepers succesvol bij kampioenschappen badminton in Veendam

VEENDAM - De Regio Jeugd Kampioenschappen (RJK) werden op zaterdag 16 en zondag 17 februari gespeeld. Zeven spelers van BC Raak'm en De Swiepers reisden af naar Veendam en kwamen daar prima uit de verf.

Zaterdag kwamen alle zeven spelers in actie. Ze deden dit in de singles, dubbels en gemengddubbels. Zondag werden er nog poulefinales gespeeld en stond ook de damesdubbel U15 op het programma. Het waren stuk voor stuk pittige wedstrijden met veel partijen die in drie games beslist moesten worden, omdat de spelers vaak behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. 

Elise Kiemel, Sybrand van der Meer, Gerlof Voolstra en Remco Velstra kwamen op zaterdag en zondag in actie. Er werden mooie wedstrijden gespeeld maar uiteindelijk stonden ze niet in de finale's. Steffen kwam uit in de categortie singel U13 (onder dertien jaar). Hij won zaterdag twee wedstrijden en zondag won hij er een en de andere ging nipt in drie games verloren. Steffen won derhalve de tweede prijs. 

Sjorske speelde eveneens in de categorie singel U13. Ook zij wist op zaterdag haar twee wedstrijden te winnen en won op zondag een wedstrijd terwijl de andere wedstrijd in drie games maar net verloren ging. Hiermee veroverde ook Sjorske de tweede prijs.

Inger en Sjorske kwamen samen uit in de categorie damesdubbel U15. De eerste wedstrijd was ontzettend spannend (21-13, 18-21, 24-22), maar in drie games waren de meiden uit Grou/Akkrum net iets sterker. De tweede wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen en daarmee verzekerden zij zich van de eerste prijs.