Voorjaarscompetitie op wielerparcours Kalverdijkje-Zuid | Fotoverslag

LEEUWARDEN - LWV de Friesche Leeuw en WV Snits organiseren ook in 2019 weer samen de voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 13.00 uur.

Vorig weekend vond de openingswedstrijd plaats op het sportpark Schuttersveld in Sneek, afgelopen zaterdag kwamen de wielrenners naar de wielerbaan aan het Kalverdijkje in Leeuwarden. Op 23 februari, 9 en 16 maart doen de wielrenners Sneek aan, en op 2, 23 en 30 maart (finale) is Leeuwarden het strijdperk.  

Er wordt gereden in twee categorieën: Heren Amateurs / Elite en Dames / Nieuwelingen. De Heren rijden één uur en drie ronden, de Dames/Nieuwelingen drie kwartier en drie ronden. De deelnemers moeten minimaal in bezit zijn van een geldig basislidmaatschap 2019 van de KNWU of een eigen lidmaatschapskaart van de VV Snits. 

Het inschrijfgeld is €3,- per wedstrijd. Contant en het liefst gepast betalen. De inschrijving is open vanaf veertig minuten voor de wedstrijd en sluit een kwartier voor start van de wedstrijd. In Leeuwarden is de inschrijving in de sportkantine het Leeuwenhonk, bij het Kalverdijkje-Zuid. 

Er wordt gereden met MYLAPS-transponders. Iemand die geen transponder heeft kan die huren bij de inschrijving voor €5,-. Het aantal transponders is beperkt en op=op. Het inleveren van de transponders moet binnen twee uur na de wedstrijd. Het niet tijdig inleveren van de transponders heeft financiële consequenties. Let op: WV Snits hanteert andere bedragen voor de verhuur van transponders.

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie ( 10,1 / 9 / 8 / 7 enz.). In de categorie Heren Amateurs / Elite was Jan Bos afgelopen zaterdag de snelste, bij de Dames / Nieuwelingen zegevierde Timo Spijkstra. Een overzicht van alle uitslagen en de stand van de competitie vindt u op de website van de LWV de Friesche Leeuw en op die van WV Snits: www.defriescheleeuw.nl of www.wvsnits

Humphrey Paap schoot een flink aantal fraaie wedstrijdbeelden.