Kort politienieuws Leeuwarden: uitgaansnacht en andere meldingen

LEEUWARDEN - De politie ging zaterdag om 20.00 uur af op een melding van verdacht gedrag ter hoogte van de Vlietsterbrug. Een 37-jarige man uit Den Haag verschool zich daar achter een pilaar. Bij controle bleek dat hij nog DNA moest afstaan. Hij is daarvoor meegenomen naar het politiebureau.

Verkeerde ID-kaart

Een 22-jarige vrouw uit de gemeente Súdwest-Fryslân probeerde zondag om 01.17 uur met een ID-kaart van iemand anders een café op het Ruiterskwartier binnen te komen. Hiervoor kreeg zij een proces-verbaal. Om 01.51 uur probeerde een 17-jarige inwoner van Grou hetzelfde op het Ruiterskwartier. Toen hij werd betrapt zette hij het op een sprinten. De politiebikers waren sneller en konden hem alsnog een proces-verbaal geven.

Unieke situatie

Meerdere stappers reageerden zondag om 02.00 uur op het Ruiterskwartier op een situatie waarbij een 44-jarige man uit de gemeente Waadhoeke een vrouw verkeerd behandelde. De man wilde zich niet legitimeren en werd hiervoor aangehouden.

Woninginbraak

In een woning op de Spanjaardslaan is zaterdag tussen 13.00 en 22.00 uur ingebroken. Daarbij zijn meerdere goederen gestolen.

Beschonken minderjarige

Een 15-jarige jongen is zaterdag om 23.40 uur zwaar beschonken aangetroffen op De Eker in Grou. Hij is bij zijn ouders afgeleverd. Zij kregen van de politie een waarschuwing